ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

H συμβολαιογράφος Φραγκίσκη Εμμ. Χατζηγεωργάκη, με καταγωγή από την Κάρπαθο,γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και ειδικότερα στην Καλλιθέα Αττικής όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της.

Απεφοίτησε από το Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ».

Ήδη από το 2007 ως δικηγόρος στο Τμήμα Δικαστικού της Τράπεζας Πειραιώς, εντρύφησε στο  αντικείμενο του εμπορικού, τραπεζικού και εμπραγμάτου δικαίου (όπως τιτλοποίηση απαιτήσεων της τράπεζας, σύνταξη διαταγών πληρωμής και ανακοπών κατ’ αυτών, διεκδικητικών αγωγών και αγωγών καταδολίευσης, προσημειώσεων και υποθηκών, ελέγχων τίτλων ακινήτων) και προΐστατο στην οργάνωση και στελέχωση της ομάδας ασκουμένων, για την οποία παρέμεινε στο δυναμικό της Τράπεζας αρκετό διάστημα και ακολούθως μετά την άσκηση της. Συνέχισε δε τη μάχιμη γενική δικηγορία με ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων σε όλους τους τομείς – προεχόντως στον τομέα των ακινήτων – και σε συνεργασία με μεγάλες και αξιόπιστες δικηγορικές εταιρείες όπως την Δικηγορική Εταιρεία των Κ. Μούργελα (τότε Διευθ. Συμβούλου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και Προέδρου του Τειρεσία), Κ. Δημητρόπουλου, Κ. Κωνσταντέλλια, Κ. Γαλανού & στην κεντρική διοίκηση της ASPIS BANK για την επίβλεψη του έργου της καταχώρησης στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. εμπραγμάτων δικαιωμάτων  επί ακινήτων με  επιστέγασμα -λόγω ακριβώς της ενασχόλησης και της εξειδίκευσης αυτής-  τη συμμετοχή της ως συνεταίρου στη Δικηγορική Εταιρεία «Π.Φλάμπουρας – Φ.Χατζηγεωργάκη Δικηγορική Εταιρεία» με έδρα τον Πειραιά και με κύριο αντικείμενο αστικές υποθέσεις ακινήτων, υποθέσεις τραπεζικού και εμπορικού δικαίου διατηρώντας μόνιμη και αποκλειστική συνεργασία με την πρώην Εμπορική Τράπεζα – νυν ALPHA BANK στον Πειραιά.

Ακολούθως, τον Ιούνιο του 2016 έδωσε για πρώτη φορά με επιτυχία εξετάσεις στον πανελλήνιο διαγωνισμό υποψηφίων συμβολαιογράφων. Μέχρι τον διορισμό της, παρότι δεν προβλέπεται υποχρεωτική άσκηση ούτε και υφίσταται Σχολή Συμβολαιογράφων, αντιλαμβανόμενη την μεγάλη ευθύνη της δημόσιας αυτής θέσης και την τυπικότητα του επαγγέλματος, εργάστηκε σε συμβολαιογραφεία πλάι σε καταρτισμένους επιστήμονες και υπεύθυνους επαγγελματίες.

ΑΡΧΕΙΟ

Το αρχείο του συμβολαιογραφείου περιλαμβάνει πέραν των πράξεων της Συμβολαιογράφου όλες τις πράξεις της συμβολαιογράφου Διαλεκτής Αργουζή – Κατσουρού  μετά το διορισμό στη θέση της, σύμφωνα με το Άρθρο 128 του Ν. 2330/2000 «Κώδικας Συμβολαιογράφων», το οποίο ορίζει τη διαδικασία διαδοχής και παράδοσης των Αρχείων αποχωρησάντων – παραιτηθέντων – αποβιωσάντων Συμβολαιογράφων σε νέους Συμβολαιογράφους.